Vincent
AGF
Mijn naam is Vincent en ik werk al bijna 20 jaar bij Rob en Herma. Ik ben samen met Joost de ‘Hoofd Groenteman’. AGF is echt mijn afdeling. We hebben mooie, bijzondere producten die je nergens anders ziet, zoals bijv. de oude rassen appels en peren van het fruitteeltbedrijf Lindegaard uit de Betuwe.

Geen keurslijf
Hoewel ik in Amsterdam woon, werk ik nog steeds bij Goodyfood in Hilversum. Een bewuste keuze omdat het hele team en ik hier de vrijheid krijgen om de afdeling te runnen zoals wij denken dat het goed is. Dat vertrouwen voelt goed. Goodyfood is geen keurslijf. Daarom blijven medewerkers ook zo lang. Het werkt fijn. Wat ook meespeelt is het klantencontact. Er is altijd tijd voor een praatje, voor advies. We kennen veel mensen bij naam. Peter en Rob Zentveld zijn zelfs eens naar de begrafenis van een vaste klant gegaan. Dat is toch bijzonder?

Bittermeloen/Sopropo
Als je me vraagt welk product we niet verkopen maar wat ik wel een mooi product vind, dan is dat de bittermeloen. Ik heb een voorliefde voor Aziatisch eten en daar wordt dat wel gebruikt. Maar ik weet niet of het biologisch bestaat en het is echt heel bitter. Dus niet iedereen zal het lekker vinden. Echter er is genoeg keuze in groente en fruit bij Goodyfood. Nu komen alle wintergroenten er weer aan. Ik heb nu al zin om de afdeling winterklaar te maken!
Carla
DROGISTERIJ
Ik ben Carla en werk inmiddels 9 jaar bij Goodyfood op de Drogisterij/Wellness afdeling. Ik vind het heerlijk om ‘winkeltje’ te spelen. Mooie nieuwe producten inkopen tegen de juiste prijs, het schap indelen, zorgen dat we een zo compleet mogelijk assortiment hebben. Maar goed advies geven aan de klanten is mijn belangrijkste drijfveer. Het is fijn om in zo’n mooie winkel te mogen werken met zo’n ruime afdeling. Ik krijg dat ook nog vaak van klanten te horen.

Steeds meer bio
In de afgelopen jaren heb ik gezien dat er bij verzorgingsproducten meer en meer biologisch mogelijk is. Ook zijn steeds meer vitaminen en supplementen bio. De producenten ontwikkelen mee en gaan bijvoorbeeld steeds vaker voor capsules met minder vulstoffen. We verkopen nu zelfs bamboe tandenborstels met haren op basis van castorolie, in plaats van nylon. Het ethische aspect wordt belangrijker. Dat vind ik een goede ontwikkeling.

Integriteit
Net als Peter herken ik het familiegevoel in de winkel. We hebben een vrij vaste crew en ook de vakkenvullers zijn leuke, betrokken mensen. Het contact met klanten maakt voor mij mijn werk. Ik vind het belangrijker om goed advies te geven dan om 10 potten van iets te verkopen. Integriteit is essentieel in dit vak. Ik leer ook weer veel van klanten. Zij zijn heel bewust en betrokken. Die wisselwerking is leuk.
Peter
BROOD
Ik ben Peter en werk al meer dan 10 jaar bij de winkel. De broodafdeling is mijn domein. Biologisch is voor mij essentieel als onderdeel van natuurlijk leven, de zorg voor de natuur en vooral voor de mens zelf. Wat mensen bindt vind ik belangrijk.

Familiegevoel
De winkel heeft in de loop der tijd een flinke groei doorgemaakt. Maar gelukkig is het familiegevoel in het team gebleven. Ik vind het fijn dat we nu weer steeds dichter bij de kern komen, want dat onderscheidt ons. We hebben steeds meer kleinschalige regionale producten die een kans krijgen, zoals de honing van Corversbos die de imker persoonlijk komt brengen. Maar ook de kennis en ervaring van ons hele team. We zijn allemaal gepassioneerd over bio en dat kunnen en mogen we overbrengen naar onze klanten. Onze klanten waarderen dat ook.

Echt contact
Goodyfood zie ik als een ontmoetingsplek. Voor mij is het contact met onze klanten ontzettend belangrijk. We hebben zoveel vaste klanten die we goed kennen en dat maakt werken bij Goodyfood zo bijzonder. Echt contact hebben, kinderen zien opgroeien. Met sommige klanten hebben we echt een persoonlijke band. Zo is er een 94-jarige klant die elke week artikelen over het heelal met mij komt delen. Die interesse delen wij namelijk. Dat is toch fantastisch?

ADRES

Goodyfood Hilversum

Noordse Bosje 11

1211 BD Hilversum

035-623 71 63

info@goodyfood.nl