Dit is mijn RECEPT de Vegetarische Slager



STOOFSCHOTEL met vegetarische kip

Wat heb je nodig

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 waspeen, 1 stengel bleekselderij, ½ prei
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • (koolzaad)olie
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 dl rode wijn
  • 5 dl water
  • 2 x 160 gr Kipstuckjes (Vegetarische Slager)
  • 3 tl vegetarische bouillonpoeder of juspoeder
  • 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 jeneverbessen
  • 3 kruidnagel, 2 laurier
  • ½ tl peper
  • 2 tl mosterdzaad
  • 1 el bloem

Hoe maak je het

  • Hak de groenten in stukjes
  • Bak ze in koolzaadolie tot ze goed bruin zijn.
  • Tomatenpuree toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Afblussen met de wijn.
  • Mosterd, kruiden en specerijen toevoegen en heel langzaam laten sudderen met de deksel op de pan.
  • Deksel eraf halen en tot de helft inkoken, de jus is dan wat dikker.
  • De specerijen zoveel mogelijk eruit halen (geen ramp als er iets in blijft zitten).
  • De Kipstuckjes door de bloem halen en in (koolzaad)olie bakken.
  • Kipstuckjes in de jus doen en nog tien minuten heel zachtjes op het kleinste vlammetje laten staan.
  • Lekker met aardappelpuree, rode kool en appelmoes

ADRES

Goodyfood Hilversum

Noordse Bosje 11

1211 BD Hilversum

035-623 71 63

info@goodyfood.nl