Dit is mijn RECEPT de Vegetarische Slager
STOOFSCHOTEL met vegetarische kip

Wat heb je nodig
- 1 ui, gesnipperd
- 1 waspeen, 1 stengel bleekselderij, ½ prei
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- (koolzaad)olie
- 1 el tomatenpuree
- 1 dl rode wijn
- 5 dl water
- 2 x 160 gr Kipstuckjes (Vegetarische Slager)
- 3 tl vegetarische bouillonpoeder of juspoeder
- 1 takje rozemarijn, 2 takjes tijm, 5 jeneverbessen
- 3 kruidnagel, 2 laurier
- ½ tl peper
- 2 tl mosterdzaad
- 1 el bloem
Hoe maak je het
- Hak de groenten in stukjes
- Bak ze in koolzaadolie tot ze goed bruin zijn.
- Tomatenpuree toevoegen en nog 1 minuut meebakken. Afblussen met de wijn.
- Mosterd, kruiden en specerijen toevoegen en heel langzaam laten sudderen met de deksel op de pan.
- Deksel eraf halen en tot de helft inkoken, de jus is dan wat dikker.
- De specerijen zoveel mogelijk eruit halen (geen ramp als er iets in blijft zitten).
- De Kipstuckjes door de bloem halen en in (koolzaad)olie bakken.
- Kipstuckjes in de jus doen en nog tien minuten heel zachtjes op het kleinste vlammetje laten staan.
- Lekker met aardappelpuree, rode kool en appelmoes