Dit is mijn RECEPT Van Jacqueline van Oosten

Stamppot spruitjes met rookkaas en honing mosterdsaus

Wat heb je nodig

  • 1 kilo kruimige aardappels
  • 750 gram boter
  • 100 ml melk
  • 75 gram boter
  • 100 gram rookkaas
  • 25 gram bloem
  • 300 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 2 theelepels mosterd
  • 1/2 theelepel honing
  • 100 gram walnoten
  • zout en peper

Hoe maak je het

  • Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes.
  • Doe de aardappelen, spruitjes, een snufje zout en een ruime hoeveelheid water in een pan en breng dit aan de kook. Laat ca. 12 minuten koken.
  • Smelt ondertussen 50 gram boter in een sauspan. Voeg de bloem toe en laat 2 minuten sudderen.
  • Voeg het water toe en klop het met een garde tot een gladde saus.
  • Voeg het bouillonblokje, mosterd en honing toe en breng het op smaak met zout en peper.
  • Giet de spruitjes en aardappels af en stamp het tot stamppot.
  • Maak het af met melk, het restant boter, walnoten en kleine blokjes gerookte kaas.
  • Serveer de honing-mosterdsaus er apart bij.

ADRES

Goodyfood Hilversum

Noordse Bosje 11

1211 BD Hilversum

035-623 71 63

info@goodyfood.nl