Dit is mijn RECEPT Van Jacqueline van Oosten
Stamppot spruitjes met rookkaas en honing mosterdsaus

Wat heb je nodig
- 1 kilo kruimige aardappels
- 750 gram boter
- 100 ml melk
- 75 gram boter
- 100 gram rookkaas
- 25 gram bloem
- 300 ml water
- 1 bouillonblokje
- 2 theelepels mosterd
- 1/2 theelepel honing
- 100 gram walnoten
- zout en peper
Hoe maak je het
- Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes.
- Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes.
- Doe de aardappelen, spruitjes, een snufje zout en een ruime hoeveelheid water in een pan en breng dit aan de kook. Laat ca. 12 minuten koken.
- Smelt ondertussen 50 gram boter in een sauspan. Voeg de bloem toe en laat 2 minuten sudderen.
- Voeg het water toe en klop het met een garde tot een gladde saus.
- Voeg het bouillonblokje, mosterd en honing toe en breng het op smaak met zout en peper.
- Giet de spruitjes en aardappels af en stamp het tot stamppot.
- Maak het af met melk, het restant boter, walnoten en kleine blokjes gerookte kaas.
- Serveer de honing-mosterdsaus er apart bij.