Dit is mijn RECEPT Van Herma Zentveld

Blini's met geitenkaas en walnoot (20 stuks)

Wat heb je nodig

  • 200 gr. boekweitmeel
  • 250 ml. melk
  • 1 zakje instant gist a 7 gram
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • boter om in te bakken
  • 2 rode uien
  • scheutje balsamicoazijn
  • 1 eetl. suiker
  • klontje boter
  • 16 walnoten
  • 125 gr. Geitenkaas
  • Mixer + garde
  • Theedoek of vershoudfolie

Hoe maak je het

  • Verwarm de melk in een pannetje totdat deze lauw is
  • Klop met een garde de gist er door
  • Roer met garde het meel, zout en melk in grote kom tot egaal beslag
  • Splits de eieren en klop de eierdooiers door het beslag
  • Dek de kom af met een stuk vershoudfolie of schone theedoek
  • Laat op een tochtvrije, relatief warme plek 30 min. rijzen
  • Snij de rode ui in dunne ringen en daarna in grove stukken
  • Verhit beetje boter in de pan en voeg ui, balsamicoazijn en de suiker toe
  • Laat 20 minuten op zacht vuur bakken
  • Klop de eiwitten met mixer tot stevig schuim, spatel schuim door het gerezen beslag
  • Verwarm boter in pan en schep ong. 2 eetlepels beslag in de pan
  • Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten (2 min)
  • Laat ze op bord iets afkoelen
  • Besmeer met geitenkaas, let de rode ui erop en garneer met walnoot

ADRES

Goodyfood Hilversum

Noordse Bosje 11

1211 BD Hilversum

035-623 71 63

info@goodyfood.nl