Dit is mijn RECEPT Van Herma Zentveld
Blini's met geitenkaas en walnoot (20 stuks)

Wat heb je nodig
- 200 gr. boekweitmeel
- 250 ml. melk
- 1 zakje instant gist a 7 gram
- 2 eieren
- snufje zout
- boter om in te bakken
- 2 rode uien
- scheutje balsamicoazijn
- 1 eetl. suiker
- klontje boter
- 16 walnoten
- 125 gr. Geitenkaas
- Mixer + garde
- Theedoek of vershoudfolie
Hoe maak je het
- Verwarm de melk in een pannetje totdat deze lauw is
- Klop met een garde de gist er door
- Roer met garde het meel, zout en melk in grote kom tot egaal beslag
- Splits de eieren en klop de eierdooiers door het beslag
- Dek de kom af met een stuk vershoudfolie of schone theedoek
- Laat op een tochtvrije, relatief warme plek 30 min. rijzen
- Snij de rode ui in dunne ringen en daarna in grove stukken
- Verhit beetje boter in de pan en voeg ui, balsamicoazijn en de suiker toe
- Laat 20 minuten op zacht vuur bakken
- Klop de eiwitten met mixer tot stevig schuim, spatel schuim door het gerezen beslag
- Verwarm boter in pan en schep ong. 2 eetlepels beslag in de pan
- Bak de blini’s op middelhoog vuur aan beide kanten (2 min)
- Laat ze op bord iets afkoelen
- Besmeer met geitenkaas, let de rode ui erop en garneer met walnoot