niet bio supermarkt melk
BIODYNAMISCH MELK

Stijgbeelden maken kwaliteit zichtbaar

Rudolf Steiner is niet alleen de grondlegger van Biodynamische landbouw, maar ook inspirator voor een procedé om de kwaliteit van producten op een natuurlijke manier aan te tonen. Zodat je weet wat je eet. Via stijgbeelden kan de vitaliteit van producten zichtbaar worden gemaakt.

Natuurkunst

Een stijgbeeld wordt gemaakt door het (sap van een) product aan te brengen op een speciaal daarvoor bestemd papier. Na droging laat je er zilvernitraat in optrekken. Als het vervolgens in indirect zonlicht wordt geplaatst, vormt zich een stijgbeeld. Bij een kwaliteitsproduct is dat een prachtig gevormd en kleurrijk beeld. Als het product wat minder van kwaliteit is, zie je dat meteen: het stijgbeeld is dan eenvoudiger gevormd en minder kleurrijk. De uitkomst van dit bijzondere proces levert prachtige beelden op die aan aquareltekeningen doen denken. Natuurkunst, die zo aan de muur kan!

Biologisch en Demeter

Roelant de Vletter maakt stijgbeelden en heeft dit proces bij Goodyfood laten zien. De resultaten blijven verbazen. Groente, vruchten, zaden, vruchtensap, melk, vlees, vis, honing, suiker en via een ander procedé zelfs aarde… het maakt niet uit. Elk stijgbeeld is anders en laat zien dat biologische en Demeter producten daadwerkelijk kwalitatiever zijn dan regulier. Wil je stijgbeelden maken of laten maken van producten die je eet? Roelant de Vletter geeft regelmatig cursussen waarbij voorkennis niet nodig is www.stijgbeeld.nl Zo leer je niet alleen veel over de producten die je eet, maar heb je ook iets moois voor aan de muur.

ADRES

Goodyfood Hilversum

Noordse Bosje 11

1211 BD Hilversum

035-623 71 63

info@goodyfood.nl