Verzorg je huid
De huid is het grootste orgaan van het lichaam. De huid beschermt, maar absorbeert ook alles wat je erop smeert. Dat kan mogelijk ook in de bloedsomloop terecht komen. Reguliere verzorgingsproducten bevatten allerlei stoffen waarvan steeds meer bekend wordt dat ze helemaal niet zo gezond zijn. In veel Europese landen zijn daarom parabenen al verboden en wordt kritisch gekeken naar aluminium in deodorant.

Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven. De Wellness-afdeling van Goodyfood is een Walhalla voor iedereen die zich op een natuurlijke manier wil verzorgen. Van binnen én van buiten! Onze natuurlijke producten bevatten geen synthetische ingrediënten, laten de beschermende laag van de eigen huid in tact en voldoen aan de volgende standaarden:

  • Geen ingrediënten afkomstig van aardolie-derivaten, zoals paraffine
  • Natuurlijke of natuuridentieke conserveringsmiddelenen geurstoffen
  • Zoveel mogelijk gebruik van biologische of biologisch dynamische grondstoffen
  • Dierproefvrij
Shampoo die niet schuimt
Wij zijn gewend om ons lichaam, haar en tanden schoon te maken met schuimende producten. Maar wist je dat producenten meestal synthetische ingrediënten gebruiken om hun producten te laten schuimen? En dat schuim helemaal niet betekent dat iets beter schoon wordt?

Het veel gebruikte Sodium Lauryl Sulfate (SLS) is goedkoop en laat de shampoo lekker schuimen. Deze stof reinigt zo sterk dat het ook gebruikt wordt voor garagevloeren en kan allergische reacties veroorzaken. Terwijl het helemaal niet nodig is. Want als je tijdens dezelfde wasbeurt na de eerste wassing nog een klein beetje natuurlijke shampoo toevoegt, schuimt het heerlijk!

Onze verzorgingsproducten bevatten alleen natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen. Daardoor schuimen ze dus waarschijnlijk iets minder dan je gewend bent. Het haar wordt echter even schoon! Even wennen…maar dan wil je nooit meer anders. Probeer het zelf en ervaar het verschil!
Goodyfood gelooft in de kracht van de natuur. Maar het is best lastig om als consument een weg te vinden in wat goed voor je is en wat niet. Wij begrijpen als geen ander dat het een enorm gedoe is om elke keer etiketten te checken.

Daarom kun je bij Goodyfood alleen gecertifieerde, risicovrije verzorgings-producten kopen. Dat geeft toch een gerust gevoel! We weten ook dat niet iedereen alle producten bij ons koopt. Dat is geen enkel probleem. Maar je loopt wel het risico dat je producten ingrediënten als parabenen, siliconen, minerale olie (paraffine, vaseline, petroleum) PEG, SLS of Propylene Glycol bevatten. Deze kunnen schadelijk zijn voor jezelf en voor de natuur.

Wil je ook bij andere winkels zo bewust mogelijk je verzorgingsproducten kiezen, kijk dan eens naar deze blog van Laura de Jong. Zij geeft op haar website Laura en James een handige checklist met ingrediënten die je beter kunt vermijden. Klik hier voor de checklist

En wil je weten welke merken geen microplastic opleveren, kijk dan op beatthemicrobead.org

ADRES

Goodyfood Hilversum

Noordse Bosje 11

1211 BD Hilversum

035-623 71 63

info@goodyfood.nl